Koningsschieten 2024

Koningsschieten 2024

Hoort gij allen!!! Hoort gij allen!!! Boeren, burgers en buitenlui uw nieuwe edellieden zijn bekend!

Na een proeve van kunde en vaardigheid tegen waardige, koene en nobele tegenstanders werden enkele schutters in de adelstand opgenomen na het jaarlijkse Koningschieten.

Bij de jeugd traden slechts enkele jonge aspirant edelen in de arena. Eef wist de titel van koningin te bemachtigen en Merel verzekerde de opvolging als prinses.

Bij de barebowers namen onze jagers op het vervaarlijke everzwijn Pumba het tegen elkaar op. Aangezien het schieten op de ring geen uitsluitsel bracht, besliste een shootoff over op de stand. Hierdoor draagt Christian trots de titel van vaandrig, Lotte werd prinses en Erik wist de koningskroon te bemachtigen.

Veel dappere ridders betraden het kampveld bij de recurve schutters. Enkel Pieter wist in de ring te schieten en daardoor de titel van koning veilig te stellen. De rest van de adelijke titels werd beslist tijdens een shootoff. Hier wist Luc de plek van vaandrig te bemachtigen en Jette mag zich dit jaar prinses noemen.

Proficiat aan de edelen!

Een reactie achterlaten