Aanbod

In onze club begeleiden we hoofdzakelijk recurveschutters en compoundschutters maar ook barebowschutters zijn welkom. Onze beginnerslessen starten met het aanleren van de techniek van het barebowschieten en laten de schutters daarna evolueren naar recurve of compound. Een recurveboog is een moderne boog zoals gebruikt op de Olympische spelen, een compoundboog wordt ook wel katrolboog genoemd en is kleiner maar zeker niet minder krachtig. Bij elk type boog hoort een eigen schiettechniek en aangepaste wedstrijdregels.

Van september tot ongeveer eind juni organiseren we vaste trainingsmomenten voor verschillende groepen. In het winterseizoen oefenen we op 18 meter afstand, vanaf maart schieten we vanaf de 25 meter lijn.

In de zomermaanden vinden trainingen plaats op het buitenterrein in de Kruineikestraat in Tildonk (achter de Engelenburcht). Daar kan geschoten worden tot een afstand van 90 meter. Wedstrijd- en competitieschutters oefenen hier ook doorheen het jaar op basis van hun trainingsschema.

Openingsuren (sept. – juni)19.00 uur – 20.30 uur20.30 uur – 22.00 uur
MaandagLessenreeks voor beginnersgesloten
DinsdagTraining wedstrijdschuttersOefentijd wedstrijdschutters
WoensdagTraining gevorderdenvrij schieten (gevorderden, wedstrijdschutters en competitieschutters)
DonderdagTraining competitieschutters
(gesloten training)
Training competitieschutters
(gesloten training) tot 21.30
Vrijdagdoorlopend begeleid vrij schieten van 19.00 uur tot 22.00 uur (gevorderden , wedstrijdschutters en competitieschutters)

Terug naar boven

Locatie indoor trainingen :

De leden van De Herderin trainen in de sporthal van Wilsele.

Aarschotsesteenweg 165
3012 Wilsele

De ingang bevindt zich aan de achterkant van de sporthal, aan de H. Bosmanslaan. De ingang is een deur in de rechter garagepoort. Toeschouwers zijn altijd welkom, toegang is gratis.

ligging
ligging

Locatie outdoor sessies

Er is geen vast tijdschema voor deze sessies.

Kruineikestraat 5, Tildonk