Grand Prix Compiegne

Grand Prix Compiegne

Afgelopen weekend schoot Ella haar eerste internationale wedstrijd onder begeleiding van de nationale ploeg tijdens de Grand Prix van Compiegne. Een wedstrijd die schutters vanuit Zwitserland, Estland en zelfs helemaal vanuit Korea en Japan wist te lokken.

Een wolkenbreuk had het veld omgeschapen tot een modderpoel, waarbij het soms moeilijk was om het evenwicht te bewaren.

Al tijdens de kwalificaties werd het hoge niveau van de deelnemers duidelijk, maar Ella wist zich met een mooie score te plaatsen voor de afkampingen.

Daarin kwam zij voor de 1/16 finales uit tegen Louise Botte, een WA gerankte boogschutster. Ella gaf haar echter waar voor haar geld door de eerste gang naar zich toe te trekken. Vervolgens speelden beide schutsters haasje over met de punten. Helaas wist Ella haar tegenstander uiteindelijk aan het langste eind te trekken met een score van 6-4 na een spannende afkamping. Louise behaalde uiteindelijk de bronzen mediale.

Ella mag met trots terugkijken op deze knappe prestatie op haar eerste internationale wedstrijd!

Een reactie achterlaten